Български Билки - събиране, приложение, лечение
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Бабини зъби, демирбозан, Tribulus terrestris
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyВто Юли 28, 2020 12:33 pm by sea_dragon

» Билкови чайове подпомагащи забременяването (зачеването)
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyСря Юли 08, 2020 4:58 pm by sea_dragon

» Хрян, Armoracia rusticana
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyПет Юни 05, 2020 11:25 am by sea_dragon

» За поръчки моля пишете тук
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyВто Юни 02, 2020 7:33 pm by sea_dragon

» Помощ или съвет относно вашите билки или билкови продукти
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyВто Май 19, 2020 12:29 pm by sea_dragon

» Упражнения (физиотерапия) при спортна херния
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyСря Ное 20, 2019 1:43 pm by sea_dragon

» Споделете вашите билкови рецепти с нас
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyПет Яну 19, 2018 10:52 am by sea_dragon

» Всичко за гъбите
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyНед Дек 31, 2017 3:05 pm by sea_dragon

» Билкови чайове против кашлица и бронхит
Kак да си приготвим шипково вино  EmptyЧет Окт 26, 2017 11:33 pm by sea_dragon


Kак да си приготвим шипково вино

Go down

Kак да си приготвим шипково вино  Empty Kак да си приготвим шипково вино

Писане by sea_dragon Вто Сеп 20, 2016 1:25 pm

Събирате 1 килограм , узрели и пресни плодове или ползвате 400 грама сушени шипки . Слагате ги в туба от 10 литра ( за мин. вода ). Добавяте 500-600 грама захар и доливате 6 или 7 литра вода . За по бърза ферментация , може да се добави малко бирена мая . Шишето се държи на стайна температура - колкото е по топло помещението - толкова по бързо ще стане виното . Всеки ден шишето се разклаща или преобръща . След около две или три седмици , питието е готово за употреба , проверява се с проби - почва да шупти . Сместа се прецежда и налива в бутилки и се съхранява на хладно и на тъмно . Възможно е някои от бутилките силно да се самогазират ( същото явление наблюдавахме и при бъзовото вино ) , затова внимавайте при отварянето . Останалия плод може да се използва още веднъж по същия начин . Виното ( по скоро квас ) е изключително богато на витамини . Наздраве ...
sea_dragon
sea_dragon
Admin

Брой мнения : 57
Join date : 26.05.2016

https://bgbilki.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите